Снимка European People`s Party, уикипедияПетел продължава да следи какво се случва

...
Снимка European People`s Party, уикипедияПетел продължава да следи какво се случва
Коментари Харесай

Мицотакис поиска бързо разследване на убийството на журналиста

Снимка European People`s Party, уикипедия

" Петел " продължава да следи какво се случва след показното ликвидиране на прочут публицист в Гърция. Гръцкият премиер  Кириакос Мицотакис  поиска в събота " бързото разрешаване " на  следствие  на  ликвидиране то на разследващия  публицист  Йоргос Караивас.

Това съобщиха  АФП и БГНЕС, предаде 

Мицотакис извикал своя полицейски министър  Михалис Хрисохоидис  на съботно съвещание по случая, оповестиха от кабинета на премиера. Йоргос Караивас, който работеше за частната телевизия Star и също водеше новинарския блог bloko.gr, беше прострелян няколко пъти в петък, когато излизаше от колата си пред къщата си в южния атински квартал Алимос, споделиха очевидци. Току-що се беше върнал вкъщи от работа.

Източник от полицията съобщи пред AФП, че 52-годишният публицист е бил убит от двама мъже на мотор.

Седемнадесет гилзи са били открити на местопроизшествието.

" Убийство то на  публицист  е непоносим, нерешителен акт ", съобщи в Туитър в петък шефът на Комисията Урсула фон дер Лайен.  " Европа се застъпва за свободата. И свободата на печата може да е най-свещената от всички.  Журналист ите би трябвало да могат да работят безвредно. Мислите ми са със фамилията на Йоргос Караивас. Надявам се, че нарушителите скоро ще бъдат изправени пред правораздаването ", сподели тя.

Караивас е работил за някои от водещите гръцки вестници и телевизионни канали в границите на 32-годишна кариера.

От федерацията на гръцките полицейски чиновници обявиха, че Караивас се интересува персонално от подобряването на изискванията на труд за правоприлагащите органи и е " мощно сериозен към никого ", застанал на пътя на техния съюз.

Убийствата на публицисти в Гърция са необичайност.

Някои  публицист и желаят полицейска отбрана след приемане на закани, само че Караивас не е бил измежду тях.

" Не беше в неговия жанр да желае отбрана ", сподели пред Агенция Франс Прес служител на реда, който познаваше добре Караиваз.

През юли редакторът на таблоиден вестник Стефанос Хиос оцеля, откакто бе прострелян във врата и гърдите от мъж с качулка пред дома си. Случаят към момента се проверява.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР